מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב"

בשנים האחרונות השתרשה המחשבה בקרב משפחות חדשות וזוגות צעירים כי הדרך היחידה ליהנות מאורח החיים התל אביבי היא להתגורר בשכונות הוותיקות והיקרות. הפרויקט הזה יגרום להם לשנות את דעתם

  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 1 צילום אילוסטרציה
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 2
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 3 default
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 4
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 5
  • סלון מודרני מינימליסטי עם חלונות גדולים, כולל ספה אפורה, כורסאות עור ועיצוב עכשווי.
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 7
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 8
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 9
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 10
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 11
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 12
  • מרכז העיר יקר לכם? הכירו את "פארק תל אביב" - גלרייה - תמונה 13 היצע גדול יוצר בעצמו ביקוש. גוש דן מלמעלה


עליית המחירים של השנים האחרונות הביאה זוגות ומשפחות צעירות לנסות למצוא פתרונות דיור נוחים במחיר סביר גם מחוץ לתל אביב. לרוב, האופציות הנשקלות הן ערי השינה המקיפות את הכרך הסואן: רמת גן, גבעתיים, חולון, הרצליה ורמת השרון. עם זאת, לא בטוח שיציאה מתל אביב היא בהכרח האפשרות היחידה שתספק את הצורך הגובר בשילוב שבין דיור נוח וקהילתי לבין מחירים סבירים.

"עד שדוניץ אלעד עלתה על המגרשים והחלה לפתח את אזור דרום מזרח העיר, היו שם שכונות שהתקשו מאוד להיראות אטרקטיביות עבור זוגות צעירים ומשפחות חדשות", מסביר אסף יוגב, סמנכ"ל השיווק של דוניץ אלעד. "במשך שנים השכונה הזו זעקה לפיתוח מאסיבי, שיספק את התשתיות הנחוצות לחיים נוחים – ובד בבד ימשוך אוכלוסייה איכותית וצעירה. בזכות פרויקט 'פארק תל אביב' שלנו, החזון הזה הפך למציאות בשטח".

פארק זה לא רק דשא

השכונה החדשה, שהוקמה בסמוך לפארק מנחם בגין בדרום מזרח תל אביב, כוללת לא פחות מ-560 יחידות דיור, המשתרעות על 8 מגדלים בני 18 קומות. אבל הדירות עצמן הן רק חלק אחד מהפרויקט העצום, המשתרע על שטח של כתשעה מיליון מטרים רבועים. בין מגדל למגדל הוקמו שטחים ציבוריים ענפים, מדשאות ירוקות, צמחייה ופינות משחק לגיל הרך – שמהווים תשתית נהדרת לחיי קהילה פורחים, ממש כמו במרכז העיר.

"אין ספק שלחבר את האזור לשאר העיר הייתה משימה קשה, שכללה סלילת מסלולי אופניים בהשקעה רצינית מאוד של העירייה. את פירותיה קוצרים היום הדיירים של 'פארק תל אביב'", יוגב מוסיף. עם זאת, לדבריו, השכונה מתפקדת לחלוטין כחלופה ראויה לשכונות היקרות של מרכז העיר, ומציעה את כל השפע שיש באזורים ותיקים יותר: קרבה לפארק עם מקור מים, מוסדות חינוך, שירותי בריאות ושטחי מסחר.

המחשבה שליוותה את הפרויקט הייתה להוציא כמה שיותר שטחים מהפרטי לציבורי, כדי לתרום ליצירת מרקם חיים הומוגני בין התושבים של הפרויקט. תכנון השכונה הוא במבט צופה פני עתיד – מקום שבו יוכלו אנשים להשתקע במשך 20 שנים ומעלה, וייהנו מכל מה שהם צריכים בקרבתם הקרובה.

בעולם התכנון האורבני לעקרון החיים הזה נהוג לקרוא "עיר שמחה" (Happy City), כזו שמאפשרת כמות רבה של אפשרויות מבלי להיעזר בערים שכנות עבור שירותים שונים. "זו אלטרנטיבה אמיתית לשכונות המרכזיות בעיר, במחיר הרבה יותר שפוי", אומר יוגב, "אין ספק שהחיים שלך משתפרים לאין ערוך כשיש לך את כל מה שאתה צריך במרחק של 15 דקות הליכה. לכן, כל זוג או משפחה צעירים שרוצים לבוא ולהתרשם מאיכות החיים ש'פארק תל אביב' יכול להציע – חייבים לבוא לביקור בשכונה".